ΤΡΙΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ MEDNIGHT

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 • Οι επιλεγμένες ιστορίες θα παρουσιαστούν σε νοσοκομεία, γηροκομεία και κέντρα υποδοχής μεταναστών και θα δημοσιευτούν σε βιβλίο.
 • Το θέμα πρέπει να αφορά κάποια επιστημονική πτυχή που σχετίζεται με τη Μεσόγειο.
 • Η εγγραφή είναι ανοικτή έως τις 31 Ιουλίου.
 • Το Διδακτικό και Διαδραστικό Μουσείο Επιστημών της Vega Baja del Segura της Κοινότητας της Βαλένθια, MUDIC, διοργανώνει τον τρίτο διεθνή διαγωνισμό Ιστορίες από το MEDNIGHT, με θέμα ιστορίες της Μεσογείου.“Οι ιστορίες από το Mednight” είναι ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός, σκοπός του οποίου είναι να φέρει την επιστήμη μέσω των λογοτεχνικών έργων και της θεατρικής αναπαράστασής τους σε διάφορα κοινωνικά στρώματα, ιδίως στα κορίτσια και τα αγόρια. Η περίοδος εγγραφής είναι ανοικτή έως τις 31 Ιουλίου. Πρόκειται για έναν ανοιχτό διαγωνισμό, που απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές, φοιτητές, δημοσιογράφους και συγγραφείς. Οι ελάχιστες επιτρεπόμενες λέξεις είναι 350 και οι μέγιστες 1500. Οι ιστορίες που θα επιλεγούν θα δημοσιευθούν σε ψηφιακή και έντυπη έκδοση, θα γίνει διαχείριση του ISBN και θα αποσταλεί ένα έντυπο αντίτυπο ως βραβείο στους νικητές. Το MEDNIGHT προσφέρει επίσης εκπαίδευση για να γίνετε συγγραφέας/συγγραφέας σύντομων ιστοριών συμμετέχοντας σε διαδικτυακό μάθημα για το πώς να γράψετε μια επιστημονική ιστορία.Τα έργα μπορούν να παρουσιαστούν ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας τη φόρμα που διατίθεται στον ιστότοπο της Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή (MEDNIGHT). Κανόνες διαγωνισμού εδώ (διαδικτυακός σύνδεσμος)Οι ιστορίες από το MEDNIGHT είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνεται στη Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή. Πρόκειται για τον τρίτο λογοτεχνικό διαγωνισμό επιστημονικών ιστοριών που σχετίζονται με τη Μεσόγειο. Τα θέματα που προτείνονται είναι τα εξής: η υγεία, η Μεσόγειος Θάλασσα, η ανθρωπολογία και η ιστορία, η ρύπανση, η βιοποικιλότητα, οι γυναίκες και η επιστήμη, η κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η γεωλογία, η μηχανική, η διατροφή, οι καθαρές μορφές ενέργειας, η αστρονομία και κάθε επιστημονικό ή τεχνολογικό θέμα, υπό την προϋπόθεση ότι συνδέεται με τις μεσογειακές χώρες.Στόχος είναι να φέρει τη μεσογειακή επιστήμη πιο κοντά σε κομμάτια του πληθυσμού που συχνά είναι απομακρυσμένα από τις δραστηριότητες επικοινωνίας. Έτσι, τα νικητήρια έργα θα παρουσιαστούν με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό τρόπο σε παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σε μετανάστες σε κέντρα υποδοχής και σε ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας. Μπορούν επίσης να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων αστρονομικής παρατήρησης. Ως καινοτομία, αυτή η έκδοση είναι διακριτή μεταξύ της κατηγορίας των παιδιών και της κατηγορίας των νέων.Στην II έκδοση βραβεύτηκαν 7 έργα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών θεμάτων που εκπροσωπήθηκαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, νοσοκομεία και κέντρα ηλικιωμένων. Τα έργα εκδόθηκαν σε έντυπη και ψηφιακή μορφή και έχουν μεταφραστεί σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση στα αγγλικά, βαλένσια, ιταλικά, τουρκικά και ελληνικά, όντας τα δικαιώματά τους υπό την άδεια Creative Commons.

  Μπορείτε να κατεβάσετε τις Ιστορίες από το Mednihgt 2022 εδώ ΔΩΡΕΑΝ.

  Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης τις εικονογραφήσεις που ανέθεσε η Mednight για τις νικητήριες ιστορίες και περιλαμβάνει την έκδοση με εικονογράμματα και την εύκολη ανάγνωση ενός από τα έργα, καθώς και την έκδοση όλων των έργων σε audiobook.

  Οι ιστορίες MEDNIGHT θα εξιστορηθούν σε εκδηλώσεις της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή, σε διάφορες τοποθεσίες στην Κοινότητα της Βαλένθια, στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και την Ιταλία.

  Το MEDNIGHT είναι ένα μεσογειακό πρόγραμμα διάδοσης της επιστήμης που συνδέει τα κέντρα γνώσης από τις δύο άκρες της Μεσογείου και συγκεντρώνει τη συμμετοχή σε μια κοινοπραξία 10 ιδρυμάτων: FISABIO, INCLIVA, CSIC, MUDIC, El Caleidoscopio, SciCo Cyprus, το Πανεπιστήμιο της Μεσσήνης, το Πανεπιστήμιο Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη και την Ευρωπαϊκή Ένωση των Women Rectors (EWORA), υπό τον συντονισμό της SciCo Greece.

  Το MEDNIGHT πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Βραδιάς Ερευνητή (European Researcher’s Night), ένα έργο επιστημονικής διάδοσης που προωθείται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των δράσεων Marie Sklodowska-Curie (συμφωνία επιχορήγησης αριθ. 101061190) του προγράμματος Horizon Europe.