Η ΕΚΘΕΣΗ WATER-MINING ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πιστεύετε πως θα υπάρχει επαρκής ποσότητα νερού για πάντα;

Το νερό κάνει κύκλους στον πλανήτη μας εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Αλλάζει μορφές, ταξιδεύει από μέρος σε μέρος και έχει αλληλεπιδράσει με αμέτρητους οργανισμούς, από προϊστορικά όντα μέχρι πλάσματα του σήμερα. Η ζήτηση όμως για νερό αυξάνεται συνεχώς, ωθώντας επιστήμονες από όλη την Ευρώπη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αναζήτηση βιώσιμων τρόπων κάλυψης αυτής της ανάγκης.

Το WATER-MINING είναι ένα πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας που αναπτύσσει ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες για την επεξεργασία υγρών αποβλήτων από αστικές και βιομηχανικές περιοχές και από την αφαλάτωση, ενώ παράλληλα προωθεί την εξαγωγή πολύτιμων προϊόντων από τα υπολείμματα που παράγονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 

Στο πλαίσιο του έργου έχει δημιουργηθεί μια διαδραστική έκθεση, η οποία ταξιδεύει ανά την Ευρώπη και καλεί τους επισκέπτες/τις επισκέπτριές της να προβληματιστούν σχετικά με τη διάθεση και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και να γνωρίσουν τις καινοτόμες λύσεις που προτείνει το Water-Mining για τα παραπάνω ζητήματα. 

Αυτήν την περίοδο και έως 30 Μαρτίου η έκθεση φιλοξενείται στο Μουσείο Νερού ΣΥΛ στην Κύπρο. Στην έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε από χώρα σε χώρα της Ευρώπης μέσω μιας ζωηρής αφήγησης, να αντικρύσετε νερό 5 δισεκατομμυρίων ετών και να γνωρίσετε το νέο βιο-υλικό «Kaumera», το οποίο προέρχεται από λάσπη λυμάτων.

Μουσείο Νερού

Διεύθυνση: Φραγκλίνος Ρούζβελτ 66, Λεμεσός 3012

Η έκθεση είναι ανοικτή MONO κατόπιν ραντεβού, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9:00π.μ. έως τις 11:00π.μ. Για διευθέτηση ραντεβού τηλεφωνήστε στο 25830157, κ. Μαρία Χατζηχριστοφή (ώρες εργασίας 7:30-15:00).