Επιστημονικό Θέατρο

Μέσα από τη διεπιστημονική διασύνδεση των θετικών επιστημών με εκφάνσεις της τέχνης, δραματοποιούμε την επιστημονική γνώση, με στόχο να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για την επιστήμη, την τεχνολογία και τα φαινόμενα της ζωής.

Η ιστορία της SciCo ξεκίνησε με τη δημιουργία θεατρικών παραστάσεων για παιδιά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρακατσάνη, που είχαν ως στόχο να εξηγήσουν πολύπλοκες επιστημονικές έννοιες και φαινόμενα με έναν πρωτότυπο, απλό και κατανοητό τρόπο. Οι παραστάσεις μας πραγματοποιήθηκαν σε φεστιβάλ, μουσεία και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, προσεγγίζοντας συνολικά πάνω από 35.000 μαθητές.

Έχουμε προσπαθήσει να εξηγήσουμε με την «Επιστήμη των Χριστουγέννων», πώς καταφέρνει ο Άη Βασίλης να παραδίδει τα δώρα του μέσα σε μία μόνο νύχτα σε περισσότερες από 842 εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο, και πώς μεταφράζονται τα συναισθήματα στον εγκέφαλο όταν υπάρχει χημεία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους στην «Επιστήμη της Αγάπης». Τα παιδιά ανακάλυψαν επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούν να σώσουν τον πλανήτη στην παράσταση «Ζητούνται Χαμένοι Οικολόγοι», αλλά και χρήσιμες διατροφικές συμβουλές, μέσα από τις ανακρίσεις του κ. Πεψίνη, μιας πρωτεΐνης σε ρόλο αστυφύλακα, στην θεατρική παράσταση, μέρος της δράσης «Υγεία Εν Γνώσει»

Απώτερος σκοπός μας ήταν να εμπνεύσουμε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να δημιουργηθεί μία ενεργή εκπαιδευτική κοινότητα στην Ελλάδα, που ασχολείται με τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών μέσα από το θέατρο.