Η επιστήμη της διατροφής

Η “ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ " ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ.

Το χιούμορ γίνεται σύμμαχος της ισορροπημένης διατροφής σε άλλη μία πανέξυπνη θεατρική παράσταση της SciCo. Οι ξεκαρδιστικές ιστορίες της παράστασης επεξηγούν τη βιοχημική σύνθεση των τροφίμων και παρουσιάζουν μύθους και αλήθειες γύρω από τον μεταβολισμό και τη διατροφή. Επιπλέον στόχος της παράστασης αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει παιδιά κι εφήβους σχετικά με κακές διατροφικές συνήθειες που ξεκινούν από την πρώιμη παιδική ηλικία και μας ακολουθούν ως την ενήλικη ζωή, οδηγώντας σε ασθένειες όπως είναι η παχυσαρκία ή ο διαβήτης.

Οι ήρωες της παράστασης ενθαρρύνουν, επίσης, μικρούς και μεγάλους να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους, συνδυάζοντας τη γυμναστική με μία διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φαγητά ολικής αλέσεως, μειωμένη σε λιπαρά και προσεγμένη στην ποσότητα που καταναλώνουμε.


Η ιστορία της SciCo ξεκίνησε με τη δημιουργία θεατρικών παραστάσεων, που είχαν ως στόχο να εξηγήσουν πολύπλοκες επιστημονικές έννοιες και φαινόμενα με έναν πρωτότυπο, απλό και κατανοητό τρόπο. Οι παραστάσεις μας πραγματοποιήθηκαν σε φεστιβάλ, μουσεία και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, προσεγγίζοντας συνολικά πάνω από 35.000 μαθητές.