ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STEM ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ – FAMILY EDITION

Αγαπάς την εκπαίδευση STEM, τα ταξίδια και θέλεις να φέρεις την αλλαγή συμμετέχοντας σε μια εμπειρία ζωής;

Δήλωσε συμμετοχή στο εθελοντικό μας πρόγραμμα STEM στην Τανζανία. Αυτό το καλοκαίρι το πρόγραμμα επιστρέφει με μία επιπλέον εβδομάδα, ειδικά σχεδιασμένη για οικογένειες!

Σχετικά με το πρόγραμμα

Στόχος του προγράμματος “STEM in Tanzania” είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει μαθητές και μαθήτριες να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στους τομείς STEM. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βοηθήσει και να ενδυναμώσει τους εκπαιδευτικούς της τοπικής κοινότητας για να προσφέρουν μακροπρόθεσμα εκπαίδευση STEM υψηλής ποιότητας.

Στα δύο ταξίδια μας στην Τανζανία τον Νοέμβριο του 2022 και τον Αύγουστο του 2023, εφαρμόστηκε η προσέγγιση «train-the-trainer» σε περισσότερους από 50 εκπαιδευτικούς της τοπικής κοινότητας στα χωριά Gongo, Mkange, Matipwili, Manda, Java και Miono οι οποίοι/ες στο τέλος του προγράμματος ήταν πλήρως καταρτισμένοι ώστε να υποστηρίξουν το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήσαμε και να το εφαρμόσουν σε περισσότερους από 10.000 μαθητές και μαθήτριες στα σχολεία τους.

Step by step

Τα καταρτισμένα και έμπειρα μέλη της ομάδας μας θα πραγματοποιήσουν εκτενή εκπαιδευτικά trainings πριν το ταξίδι και θα σας καθοδηγήσουν στον κόσμο του STEM, προκειμένου να προετοιμαστείτε για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του προγράμματος.

Τις πρώτες ημέρες, θα βοηθήσετε την ομάδα μας να πραγματοποιήσει εκπαιδεύσεις σε εκπαιδευτικούς της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι/ες με τη σειρά τους θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα στα σχολεία τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τις επόμενες μέρες μαζί με τον τοπικό οργανισμό SANA θα επισκεφτούμε τα σχολεία των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα τους παρέχουμε υποστήριξη κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων STEM, εξασφαλίζοντας ότι όλα λειτουργούν ομαλά. Παράλληλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με συνομήλικα παιδιά της Αφρικής μέσω της εκπαίδευσης STEM και να δημιουργήσουν σε συνεργασία projects επιστήμης και τεχνολογίας.

Με μια ματιά

Διάρκεια: 8 ημέρες

Ημερομηνία: 3-10 Αυγούστου 2024

Τοποθεσία: Gongo και άλλα χωριά στην περιοχή του εθνικού πάρκου Saadani

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά άνω των 10 ετών. Το μόνο που χρειάζεται είναι ενθουσιασμός για μάθηση και γνώση αγγλικής γλώσσας.

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα επικοινωνήστε μαζί μας στο info@scico.gr με θέμα “STEM in Tanzania – Family edition”.

Συνθήκες διαμονής και διατροφής

Σε μια όμορφη τοποθεσία στην καρδιά του εθνικού πάρκου Saadani, θα μείνουμε σε μία πλήρως βιώσιμη και οικολογική κατασκήνωση, το Miseni Retreat. Η διαμονή μας θα είναι σε σκηνές και δωμάτια για 2 ή 4 ατόμων, με κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους. Παρέχεται πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στο Miseni Retreat. Το φαγητό είναι κυρίως χορτοφαγικό, παραδοσιακό αφρικανικό, καθόλου πικάντικο. Το νερό είναι φιλτραρισμένο/εμφιαλωμένο.

Έλα στην ομάδα μας και βοήθησε το όραμά μας να ενδυναμώσουμε μαθητές/τριες στην Τανζανία και να τους/τις εξοπλίσουμε με τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να επιτύχουν στον 21ο αιώνα!

Το πρόγραμμα “STEM in Tanzania” υλοποιείται από τη SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία σε συνεργασία με τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Wheeling2helpSANA - Saving Africa's Nature και με την υποστήριξη του Miseni Retreat.