Το Start4Health challenge του Pfizer CDI επιστρέφει

To Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, σε συνεργασία με τη SciCo και το Found.ation, προσκαλεί το ελληνικό οικοσύστημα των startups να χαράξει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης μέσω της Ψηφιακής Καινοτομίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης Start4Health.

Αναζητούμε καινοτόμες ιδέες που μπορούν να φέρουν λύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της Ψηφιακής Καινοτομίας στη φαρμακευτική βιομηχανία. Προσκαλούμε ελληνικές startups που επικεντρώνονται στους παρακάτω τομείς:

  • Ηλεκτρονική υγεία: λύσεις που βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών μέσω της τεχνολογίας, που κυμαίνονται από ψηφιακούς βιοδείκτες, διάγνωση και θεραπεία, βιοϊατρικές συσκευές και παιδεία υγείας, έως συστήματα υποστήριξης κλινικών αποφάσεων.
  • Βιοπληροφορική: υπολογιστικές τεχνικές, αλγόριθμοι και πλατφόρμες που επεξεργάζονται, αναλύουν και ερμηνεύουν βιολογικά δεδομένα και βοηθούν αποτελεσματικά σε νέες και ταχύτερες ανακαλύψεις στον τομέα των βιοεπιστημών.
  • Επιχειρηματική Ευφυϊα: λύσεις που περιλαμβάνουν ανάλυση δεδομένων, αναφορά και λήψη αποφάσεων, βελτιστοποίηση λειτουργιών και στρατηγικής.
  • Πράσινη καινοτομία: πρωτοβουλίες με επίκεντρο τη βιωσιμότητα εντός της αλυσίδας αξίας της φαρμακευτικής βιομηχανίας, που εκτείνονται από την παραγωγή έως την παράδοση, π.χ. μεταφορές, έξυπνα κτίρια και διαχείριση απορριμμάτων.

Μη χάσετε την ευκαιρία να επιταχύνετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, να βελτιστοποιήσετε το επιχειρηματικό σας μοντέλο και να διεκδικήσετε μια πιθανή συνεργασία με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer!

Πέντε (5) προτάσεις θα επιλεχθούν και θα υποβληθούν σε ένα πρόγραμμα Επιτάχυνσης έξι (6) εβδομάδων.

Κατά τη φάση της επιτάχυνσης, οι 5 επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με έναν αποκλειστικό διεθνή ή τοπικό μέντορα από τη Pfizer και να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες με ειδικούς για να βελτιώσουν την τεχνολογία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, αλλά και το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να μεγιστοποιήσουν την πρόταση αξίας τους.

Η κριτική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από διεθνείς και τοπικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στην τελική διαγωνιστική εκδήλωση (Demo Day), θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 25.000 € και 10.000 € αντίστοιχα για την 1η και τη 2η νικήτρια ομάδα.

Η φάση Ανοιχτής Πρόσκλησης του Start4Health θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 22 Μαΐου 2023 (23:59 EET).

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων: https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/gr/start4health