Η Μεσογειακή Βραδιά του Ερευνητή επιστρέφει

 

Η «Μεσογειακή Βραδιά του Ερευνητή» - Mednight είναι και πάλι εδώ! Την παρούσα χρονιά,  οι δραστηριότητες, στα πλαίσια της «Μεσογειακής Βραδιάς του Ερευνητή» θα κορυφωθούν στο νησί της Λέσβου στις 30 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα κατά την οποία αυτή η γιορτή της επιστήμης θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις , όπως η Βαλένθια, η Μεσσήνη Ιταλίας, η Κωνσταντινούπολη, το Αλικάντε, η Οριουέλα, η Τορεβιέχα, η Λευκωσία και το Κάιρο.

Ως προάγγελος των όσων θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μία σειρά δράσεων από την Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo, με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Λέσβου, για την Πέμπτη 28 Ιουλίου, από τις 18:00 έως τις 21:30 στο Επιμελητήριο Λέσβου.

- Η ψυχολογία του καταναλωτή για την επιλογή τροφίμων (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής)

- Σχεδιασμός και κατασκευή ασφαλών έξυπνων συσκευών για τη διατήρηση της υλικής πολιτισμικής κληρονομιάς-PSmart (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας)

- Mind the Lab: Πειράματα στον δρόμο

- Μεσογειακά πρόσωπα επιστήμης

- Ηλιακή παρατήρηση

Το πρωί της ίδιας ημέρας (09:00-10:30) θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της παραλίας της Παναγιούδας.

Εάν βρίσκεστε στο νησί της Λέσβου την Πέμπτη 28 Ιουλίου, σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά και να γιορτάσουμε μαζί την Επιστήμη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Mednight, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και τα social media:

Website: https://mednight.eu/

Facebook: https://www.facebook.com/Mednight2021

Twitter: https://twitter.com/MednightEu

Instagram: https://www.instagram.com/mednighteu/?hl=es

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDK5TmcUa9-HiBADpeFdbHw