Ο τελικός του πανελλήνιου διαγωνισμού STEM STARS Greece στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

 

Σας προσκαλούμε στον μεγάλο τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού STEM STARS Greece 2022, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival 2022, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 15:00 έως τις 17:00, όπου θα μπορείτε να δείτε τις εργασίες των ομάδων (Νέοι Φούρνοι), ενώ στις 17:00 θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης (Αμφιθέατρο) που θα είναι επίσης ανοιχτή!

Οι δύο πρώτες ομάδες/συμμετέχουσες/οντες θα κερδίσουν μια θέση ώστε να διαγωνιστούν διαδικτυακά στον διεθνή διαγωνισμό International Science and Engineering Fair (ISEF) 2022. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που μαθητές από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ISEF για να διεκδικήσουν διεθνή βραβεία και έπαθλα που ξεπερνούν συνολικά τα 5 εκατομμύρια δολάρια. 

Tην ευθύνη του διαγωνισμού έχει o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός SciCo. Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Χορηγός του διαγωνισμού είναι η PricewaterhouseCoopers Greece (PwC Greece). Χορηγός του τελικού είναι η Microsoft Hellas. Χορηγός των βραβείων είναι η Ο3 – Out Of the Ordinary.

Ο θεσμός Athens Science Festival που ξεκίνησε το 2014, διοργανώνεται από τη SciCo, το British Council Greece και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

📍 H είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το κοινό για το Σάββατο 02/04 στο διάστημα 15:00-17:00 και στην τελετή βράβευσης 17:00-18:00.
📍 Για την είσοδο στον χώρο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για COVID-19 διάρκειας 24 ωρών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε στη διεύθυνση https://stemstarsgreece.athens-science-festival.gr/