Το Mind the Lab ταξιδεύει στη Λήμνο!

Το Mind the Lab φέρνει την επιστήμη στο δρόμο σου - Ξεκινάμε από τη Λήμνο και ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο!

Το Mind the Lab είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία στο χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης που στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος του γενικού κοινού για την επιστήμη και την τεχνολογία. Εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα, καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες υπόσχονται να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Το 2021 το Mind the Lab ταξιδεύει  στη Λήμνο, με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να συναντήσουν την επιστήμη στο δρόμο τους. Αν είστε κάτοικοι του όμορφου νησιού ή αν βρεθείτε εκεί για διακοπές αξίζει να κάνετε μια στάση την Παρασκευή 4 Ιουνίου από τις 10:00 έως και τις 11:30 στο Δημαρχείο, στο ρολόι Μύρινας και στο Ρωμαίικο Γιαλό ώστε να ανακαλύψετε τις μοναδικές δράσεις που σας περιμένουν.

Πιο συγκεκριμένα…

Σταθμός Α: Δημαρχείο - Ώρα: 10:00 - 11.30
Τίτλος Σταθμού: Γνωρίζοντας το θαλάσσιο οικοσύστημα

Ελάτε να γνωρίσουμε το θαλάσσιο οικοσύστημα και τα συναρπαστικά φαινόμενα που το συνοδεύουν! Παρατηρήστε θαλάσσιους οργανισμούς, κελύφη από όστρακα, φυτά και ορυκτά. Μάθετε για τον επιφανειακό κυματισμό και τη σκληρότητα του νερού μέσα από τη διεξαγωγή πρωτότυπων πειραμάτων.

Σταθμός Β: Ρολόι Μύρινας - Ώρα: 10:00 - 11.30
Τίτλος Σταθμού: Ρύπανση των υδάτων

Τα δύο σημαντικότερα ζητήματα ρύπανσης των υδάτων αποτελούν η όξυνση των ωκεανών και οι επιπτώσεις της διαρροής πετρελαίου στα θαλάσσια και υποθαλάσσια οικοσυστήματα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί με τα παραπάνω ζητήματα μέσα από ελκυστικά πειράματα. Επιπλέον, στο διπλανό photobooth, οι επισκέπτες θα μπορούν να τραβήξουν μία αναμνηστική φωτογραφία σε ένα background που θα αναδεικνύει τις ομορφιές των Ελληνικών θαλασσών και ακτών.

Σταθμός Γ: Ρωμαίικος Γιαλός - Ώρα: 10:00 - 11.30
Τίτλος σταθμού: Επιστήμονας για μία ημέρα

Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου επιστήμονα για μια μέρα; Λάβε μέρος στο συναρπαστικό διαγωνισμό μηχανικής και παρακολούθησε εντυπωσιακά πειράματα χημείας  όπως η οδοντόπαστα του ελέφαντα, το κρασί που γίνεται νερό και πολλά άλλα!


Όλες οι δράσεις του Mind the Lab θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικό χώρο και σε κάθε δράση θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών.

Το Mind the Lab στη Λήμνο διοργανώνει ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την Υποστήριξη του Δήμου της Λήμνου.