Έρχεται η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή, ή αλλιώς, MEDNIGHT 2021!

Η Μεσογειακή Βραδιά Ερευνητή, MEDNIGHT 2021, η οποία ιδρύθηκε πέρυσι στην Μεσογειακή Ισπανική Αψίδα, έχει επεκτείνει την εμβέλειά της, καθιστώντας την ως δίαυλο επιστήμης σε χώρες της Μεσογείου. Το MEDNIGHT 2021 αποτελείται από μια κοινοπραξία 13 περιοχών στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το MEDNIGHT 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 και είναι μια κοινή επιστημονική εκδήλωση με στόχο να δείξει στο ευρύ κοινό τη σημασία της επιστήμης και της έρευνας που διεξάγεται σε χώρες της Μεσογείου - με έμφαση στο ρόλο των γυναικών σε αυτόν τον τομέα - με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την  μεσογειακή κοινωνία.

Οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις του MEDNIGHT 2021 θα εστιάσουν -μεταξύ άλλων- στα ακόλουθα θέματα: κλίμα και καθαρές μορφές ενέργειας, θάλασσα και ρύπανση, γεωλογία και βιοποικιλότητα, δίαιτα και διατροφή, υγεία, ανθρωπολογία και ιστορία, πρωτοπόροι επιστήμονες και το μέλλον. Όλες οι θεματικές ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας (Green Deal), δεδομένου ότι φέτος η Ευρωπαϊκή Βραδιά Ερευνητών είναι αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

MEDNIGHT GREECE & SCICO

Η SciCo ως περήφανος συνεργάτης και οργανωτής της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή σε Ελλάδα και Κύπρο θα δημιουργήσει μια σειρά μοναδικών εκδηλώσεων. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου στο ελληνικό νησί της Λήμνου αποτελώντας την πρώτη από τις 300+ δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν συνολικά στα πλαίσια εορτασμού της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή σε όλη την Μεσόγειο.

Η SciCo σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πολυτεχνείο Κρήτης από τον  Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, θα πραγματοποιούν εκθέσεις, εργαστήρια, ομιλίες,  συζητήσεις και επιστημονικές προκλήσεις που σχετίζονται με την έρευνα και που προορίζονται για διαφορετικά ακροατήρια για να τονίσουν την αξία της επιστήμης της Μεσογείου. Στόχος για όλους το όμορφο αυτό ταξίδι να ολοκληρωθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του πρώτου Aegean Science Festival της μεγαλύτερης γιορτής της επιστήμης και της καινοτομίας στο Αιγαίο Πέλαγος.