Βραδιά του Ερευνητή 2015

H SciCo συμμετείχε και φέτος στη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Επιστήμης, τη Βραδιά του Ερευνητή στην Αθήνα, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015.

H φετινή εκδήλωση, με το σύνθημα «Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον», πραγματοποιήθηκε στους εντυπωσιακούς χώρους του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και κατακλύστηκε από 8.000 άτομα για να παρακολουθήσουν παραστάσεις, συναυλίες και ενδιαφέρουσες ομιλίες, να δουν πειράματα και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, να περιηγηθούν σε εκθέσεις επιστήμης και τέχνης, να δουν τρισδιάστατες προβολές στον θόλο του κέντρου και να συναντήσουν τους Έλληνες ερευνητές από κοντά.

Μεταξύ όλων των πρωτότυπων δραστηριοτήτων, η ομάδα της SciCo είχε τη χαρά να ετοιμάσει, μεταξύ άλλων, ένα διαδραστικό εργαστήριο που απευθυνόταν κυρίως σε μαθητές – αλλά και σε εκπαιδευτικούς – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι καλούνταν να πουν τη γνώμη τους και να περιγράψουν πώς θα ήθελαν να διδάσκονται οι θετικές επιστήμες. Το εργαστήριο αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MARCH, στο οποίο συμμετέχουν επτά χώρες, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευντητή, δείτε http://ec.europa.eu/research/researchersnight/index_en.htm