Βραβεία Επικοινωνίας της Επιστήμης

ΤΑ ΕΠΙ² , Η ΑΛΛΙΩΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ  ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

Όταν η επιστήμη συναντά την επικοινωνία, το «επί» υψώνεται στο τετράγωνο! Τα βραβεία ΕΠΙ2 θεσπίστηκαν και απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Athens Science Festival. Έκτοτε την εκδήλωση απονομής έχουν φιλοξενήσει και άλλες διοργανώσεις, όπως η Βραδιά του Ερευνητή 2019. 

Τα βραβεία που δίνονται σχετίζονταν με τις εξής κατηγορίες: Γραπτά κείμενα, Video, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Ιστότοποι/Ιστολόγια, Έργα Εικαστικών/Παραστατικών Τεχνών, Δράσεις/Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης και  Δράσεις Σχολείων. Παράλληλα απονέμεται και το βραβείο συνολικής παρουσίας και συμβολής στην επικοινωνία της επιστήμης, σε ένα πρόσωπο, μία ομάδα ή έναν φορέα που έχει συμβάλλει επί σειρά ετών και με ποικίλους τρόπους στην προώθηση της επικοινωνίας της επιστήμης στη χώρα μας.

 Δικαίωμα υποψηφιότητας στα βραβεία έχουν εκπρόσωποι από κάποιον επιστημονικό ή ερευνητικό φορέα, εκπαιδευτικό ίδρυμα, ΜΚΟ ή επιχείρηση. Γίνονται δεκτές όμως και ατομικές υποψηφιότητες, με δράσεις που αναδεικνύουν τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων Επικοινωνίας της Επιστήμης, όπου δημοσιεύεται κάθε χρόνο και το κάλεσμα υποβολής συμμετοχής.