2ο Διεθνές Συνέδριο για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση από το MARCH

Το 2ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MARCH έγινε στις 5 Νοεμβρίου 2015 στο πολιτιστικό κέντρο Podewil στο Βερολίνο και είχε ως βασικό θέμα την ελκυστική διδασκαλία των θετικών επιστημών και τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζονται σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη. 

Στο συνέδριο ξεχώρισε η βασική ομιλήτρια Elena Rodriguez – Falcon, η οποία μίλησε για τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και επεκτάθηκε σε θέματα φύλου και κουλτούρας, ενώ στα στρογγυλά τραπέζια που ακολούθησαν δάσκαλοι από όλη την Ευρώπη μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το πώς μπορεί η επιστήμη και τα θέματα STEM να γίνουν πιο φιλικά στους μαθητές.

Οι ίδιοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πουν την γνώμη τους για τις υπάρχουσες, αλλά και τις καινούριες τάσεις στην διδασκαλία μαθηματικών, φυσικής, χημείας κτλ. και να παρουσιάσουν τις  δικές τους εργασίες.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με κάλεσμα προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα από το MARCH για συμμετοχή στις πιλοτικές εφαρμογές του έργου μέσα στο 2016.

_LK14277 _LK14300 _LK14322 _LK14360 _LK14520 _LK14592