ΤΟ MEDNIGHT ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

Στις 8 Μαρτίου ξεκίνησε η 5η έκδοση της "Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή" ή αλλιώς MEDNIGHT! Το MEDNIGHT είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως στόχο να παρουσιάσει σε νέους/ες και ενήλικες τη φιλικότερη πλευρά της επιστήμης που διεξάγεται στις Μεσογειακές χώρες. Το MEDNIGHT, το οποίο ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2020 με 13 οργανισμούς από την Ισπανία, πραγματοποείται για αυτή τη διοργάνωση με τον ίδιο αριθμό εταίρων, αλλά διασκορπισμένων πλέον σε όλη τη Μεσόγειο: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρο,Τυνησία, και Βέλγιο, δηλαδή συνολικά 8 χώρες.

Η SciCo σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα δημιουργήσει μια σειρά μοναδικών εκδηλώσεων στα πλαίσια εορτασμού της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή στην Ελλάδα.  Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούν εκθέσεις, εργαστήρια, ομιλίες,  συζητήσεις και επιστημονικές προκλήσεις που σχετίζονται με την έρευνα και που προορίζονται για διαφορετικά ακροατήρια για να τονίσουν την αξία της επιστήμης της Μεσογείου.

Στόχος του έργου είναι να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο την έννοια της Μεσογειακής Επιστήμης, ένα ταξίδι μέσα από δίκτυα ανταλλαγής γνώσεων, κοινές επιστημονικές πρακτικές και αξιοποίηση της εμπειρογνωμοσύνης των πολιτών, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δράση των γυναικών ερευνητριών. Το 2024, οι εταίροι του MEDNIGHT θα υλοποιήσουν δραστηριότητες σε σχολεία, καθώς και κοινές δράσεις διάχυσης της Μεσογειακής επιστήμης, με αποκορύφωμα τις 27 Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθούν οι κύριες εκδηλώσεις σε Μεσίνα, Λέσβο, Ξάνθη, Λευκωσία, Κωνσταντινούπολη, Βρυξέλλες, Μοναστήρι, Μονπελιέ, Τουλούζη, Μαδρίτη, Αλμερία, Οριουέλα και στο Αλικάντε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα χορηγήσει στο MEDNIGHT συνολικά 675.000 ευρώ για τις διοργανώσεις του 2024 και του 2025, χάρη στις δράσεις Marie Curie του ευρωπαϊκού προγράμματος "Horizon", αξιολόγησε την υποβληθείσα πρόταση με συνολικά 14 βαθμούς στους 15, τονίζοντας "την πολιτιστική διάσταση και την πολυπολιτισμικότητα του έργου", "την προτεινόμενη μεθοδολογία" και "την εντυπωσιακή γεωγραφική του εμβέλεια", εκτός από την ίδια την ομάδα εργασίας, η οποία σύμφωνα με τους αξιολογητές "διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία για την υλοποίηση του έργου με υψηλά πρότυπα ποιότητας".

Η ομάδα του MEDNIGHT αποτελείται από τη Genopolys, το μικτό κέντρο προβολής του γαλλικού CNRS, το INSERM και το Πανεπιστήμιο του Montpellier, the Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse (CHUT), την Ένωση Αποφοίτων Marie Curie (MCAA),  το Κέντρο Ερευνών Τεχνολογίας Πληροφοριών ATHENA και τη SciCo Ελλάδας, καθώς και τη SciCo Κύπρου, , το Παλάτι Επιστημών Monastir στην Τυνησία, την Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών Πρυτάνεων, το πανεπιστήμιο Kadir Has University στην Κων/πολη, το Centro de Investigaciones Energéticas Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT), το Museo Didáctico Interactivo de Ciencias de la Vega Baja - Jesús Carnicer (MUDIC) και το El Caleidoscopio στην Ισπανία, με συντονισμό όλων από το Πανεπιστήμιο της Messina στην Ιταλία.

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε φωτογραφικό υλικό στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/drive/folders/1mu52067EARepqxj59gngB9cmE8XyfVvK?usp=sharing

 

Μείνετε συντονισμένοι και μάθετε περισσότερα στα social media του Mednight:

Web - https://mednight.eu/

Twitter - https://twitter.com/mednighteu

Instagram - https://www.instagram.com/mednighteu/

Facebook - https://www.facebook.com/mednight2021/

YouTube - https://www.youtube.com/channel/ucdk5tmcua9-hibadpefdbhw

 

Τα άτομα επικοινωνίας του Mednight είναι τα ακόλουθα:

Γωγώ Λουκαΐδου – info@scico.gr - +30 698 938 4890

Ricardo Dominguez - media@mednight.com - +34 656 181 057 - Mednight Communications Manager