Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

SciCo 2020_2

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «SciCo» (από το Science Communication) έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων. Η SciCo ιδρύθηκε  2008 και στελεχώνεται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη πίσω από την καθημερινότητά μας. Η SciCo λειτουργεί ως κοινωνική επιχείρηση.

ΣΤΟΧΟΙ

Οι στόχοι της Επιστήμης Επί Κοινωνίας-SciCo

  • Να προωθήσει τη σωστή επικοινωνία και μετάδοση της επιστήμης
  • Να ενισχύσει την εικόνα του ερευνητή/επιστήμονα στην κοινωνία
  • Να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για την επιστήμη και τις σχετικές ειδικότητες
  • Να ευαισθητοποιήσει το κοινό για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και σχετίζονται με επιστημονικές δράσεις και ανακαλύψεις

MEET THE TEAM

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Co-founder & General Manager
... περισσότερα
Μιχαλης
Σταγκος
Co-founder
... περισσότερα
Γιουλη
Κυριαζη
Senior manager
... περισσότερα
Πανδωρα
Σιφνιωτη
STEM Director
... περισσότερα
Ιφιγενεια
Παγωμενου
Senior Project Leader
... περισσότερα
Γιαννης
Σαρακατσανης
Creative Director
... περισσότερα
Γιωργος
Αγγελοπουλος
Creative Director
... περισσότερα
Αντωνης
Μαλακταρης
Project Manager
... περισσότερα
Χριστίνα Καλογεροπούλου
Digital Editor-in-Chief
... περισσότερα
Αντωνης
Κυπαρισσης
STEM Educator
... περισσότερα
Αλεξανδρα
Παπαδημου
Youth Programs Leader
... περισσότερα
Αρτεμις
Εμιρλη
Financial Manager
... περισσότερα

SciCo Cyprus

SciCo U.S.

SciCo Partners

SciCo Alumni

SciCo Ambassadors

ΟΜΑΔΑ

Co-Founder & General Manager
Ο Θοδωρής ασχολείται με την επικοινωνία της επιστήμης και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Έχει πάρει το διδακτορικό του στη Γενετική από το Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου και η μεταδιδακτορική του έρευνα αφορούσε τον κληρονομικό καρκίνο. Είναι ο Συνιδρυτής και Πρόεδρος της SciCo και της SciCo Cyprus.

Έχει υπάρξει επικεφαλής προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όπως το βραβευμένο «Υγεία Εν Γνώσει»,  το «Παιδιά όλο Υγεία» και «Με τα μάτια της Γης». Μεταξύ άλλων, έχει συν-ιδρύσει και αναπτύξει τα Athens ,Mediterranean, Thessaloniki και Patras Science Festivals και το πρόγραμμα ψηφιακής μάθησης School Lab, το οποίο έχει επεκταθεί στην Ιρλανδία. Έχει συνδιοργανώσει το “Impact Series”, τα πρώτα εργαστήρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσω επιστήμης και τεχνολογίας και είναι ο επιμελητής και ο ιδρυτής των TEDMED Live Athens και Health Forward.

Έχει βραβευτεί από την UNESCO με το βραβείο Kalinga Science Popularisator (2011) και από το Βρετανικό Συμβούλιο αποφοίτων του Ηνωμένου (2017) με το βραβείο Social Impact. Έχει εκπαιδευτεί με τον Al Gore να γίνει ένας από τους Πρεσβευτές του Προγράμματος για την Κλιματική Πραγματικότητα (2012), ήταν ο παρουσιαστής του TEDxAthens και του TEDxLimassol από το 2011 και 2014 αντίστοιχα ενώ διατελεί Πρόεδρος του Ιδρύματος από το 2013.

Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει λάβει υποτροφία Ashoka για το έργο του στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 85 χώρες και στον ελεύθερο του χρόνο συνθέτει μουσική στο πιάνο.

... περισσότερα
Γιώργος Αγγελόπουλος
Creative Director
Γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και θέατρο στη Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γιώργου Κιμούλη. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικού θεάτρου με τους Marcello Magni, Annabel Arden και Linda Kerr-Scott του θεάτρου Complicité.

Από το 2002 έχει εργαστεί ως συγγραφέας, σκηνοθέτης, δάσκαλος θεάτρου και ηθοποιός στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας AbOvo και της ομάδας κωμικού αυτοσχεδιασμού 8-kick. Έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές εκπομπές «Κάψε το σενάριο», «Το Ίδρυμα», «Συντέλεια», έχει γράψει δύο θεατρικά έργα και συγγράψει άλλα δύο. Το 2008 έφτιαξε στην Πάτρα το θέατρο «ACT».
Ανήκει στο δημιουργικό δυναμικό της εταιρείας επικοινωνίας της επιστήμης και βιωματικής μάθησης, SciCo, από το 2013.

... περισσότερα
Μάριον Γλαβά
Senior Project Leader & Financial Executive Manager
Η Μάριον είναι Βιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Ιατρική Χημεία. Είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του STEMpowering Youth, που από τον Ιούνιο του 2019  εξελίχθηκε σε Generation Next, το πλέον καινοτόμο  πρόγραμμα που έχει ως στόχο την διάχυση της STEM εκπαίδευσης σε απομακρύσμενες  περιοχές της ελληνικής επαρχίας μέσω της υλοποίησης εξωσχολικών εργαστηρίων και της χρήσης ψηφιακής πλατφόρμας .  Παράλληλα συμμετέχει στην οργάνωση δράσεων που προωθούν την επικοινωνία της επιστήμης όπως το Athens Science Festival, η Βραδιά του Ερευνητή και το Mind the Lab.
Tελός στις αρμοδιότητές της συμπεριλαμβάνεται η οικονομική παρακολούθηση όλων των προγραμμάτων της SciCo.
... περισσότερα
Ελπινίκη Παππά
Educational Program Consultant & Project Leader
Η Νίκη είναι απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Νευροεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο “VU Amsterdam”. Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχει στο σχεδιασμό και στη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων STEM και δράσεων που προωθούν την επικοινωνία της επιστήμης, όπως το Athens Science Festival, η Βραδιά του Ερευνητή και το Mind the Lab. Αυτή την περίοδο έχει αφοσιωθεί στην ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου συνεργατών για το Mind the Lab με απώτερο σκοπό τη επέκταση του project σε άλλες μεγάλες πόλεις του εξωτερικού (Βερολίνο, Σάο Πάολο και Μαδρίτη). Παράλληλα, εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου μελετά το ρόλο της χρήσης μη τυπικών περιβαλλόντων μάθησης στη διδακτική των φυσικών επιστημών.
... περισσότερα
Γιάννης Σαρακατσάνης
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης σπούδασε μαθηματικά αλλά αποφοίτησε ηθοποιός. Έκτοτε παίζει, σκηνοθετεί, γράφει και διδάσκει θέατρο, τηλεόραση και σινεμά.

Είναι ιδρυτής της θεατρικής ομάδας AbOvo και καλλιτεχνικός διευθυντής του Bob Theatre Festival.

... περισσότερα
Άννα Χριστοδούλου
Η  Άννα έχει σπουδάσει Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έχει διακριθεί στην επικοινωνία της επιστήμης σε διεθνείς διαγωνισμούς. Έχει δημοσιεύει άρθρα εκλαϊκευμένης επιστήμης σε περιοδικά και ιστοσελίδες και είναι η συγγραφέας δύο επιστημονικών θεατρικών έργων που έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως η Βραδιά του Ερευνητή. Έχει εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δημιουργώντας projects για συνεργάτες όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση προγραμμάτων (project management) έχοντας συνεργαστεί με το Βρετανικό Συμβούλιο και την SciCo σε ποικίλες περιπτώσεις, αναλαμβάνοντας την διοργάνωση, την ανάπτυξη και την διαχείριση έργων όπως το School Lab (πρόγραμμα ψηφιακής μάθησης) και το Big Dance (το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του Λονδίνου 2012) για τις ανάγκες καθενός από τα οποία συντόνισε παραπάνω από 1000 συμμετέχοντες σε εθνικό επίπεδο.

Συνεισέφερε στο Athens Science Festival ως Υπεύθυνη για την Εμπειρία των Επισκεπτών και για την Αξιολόγηση και διατέλεσε υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα της SciCo, μεταξύ των οποίων το Ευρωπαϊκό Δίκτυο MARCH για την διδασκαλία των θετικών επιστημών, στο οποίο συμμετέχουν φορείς από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, την Σερβία, την Γερμανία, τη Λιθουανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εμπειρία στην διάχυση και την επικοινωνία προγραμμάτων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Από το 2016 ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

... περισσότερα
Ελένη Κονσολάκη
Η Ελένη είναι Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στις Νευροεπιστήμες στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και Διδάσκουσα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επίσης διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Deree-Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον είναι η μελέτη της βιολογικής βάσης της συμπεριφοράς και το ερευνητικό της έργο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Είναι μέλος του οργανισμού SciCo για την επικοινωνία της επιστήμης και μέλος της οργανωτικής ομάδας του Athens Science Festival. Η Ελένη είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το ΕΚΠΑ, Μεταπτυχιακού στη Γνωσιακή Επιστήμη από το ίδιο Παν/μιο, Μεταπτυχιακού στη Στατιστική από το Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και Διδακτορικού στις Νευροεπιστημές από το ΙΙΒΕΑΑ και το ΕΚΠΑ.
... περισσότερα
Μιχάλης Στάγκος
SciCo Co-Founder
O Μιχάλης είναι δημιουργικός επιχειρηματίας. Είναι ιδρυτής και συν-ιδρυτής καινοτόμων και μη εταιριών.

Είναι συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει συσταθεί με όραμα τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος και στόχο την ανάδειξη νέων επιχειρηματιών με καινοτόμες ιδέες μέσα από ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Είναι διευθυντής του Founder Institute στην Αθήνα, του μεγαλύτερου προγράμματος κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας. Από το 2012 είναι οργανωτής, συντονιστής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας. Είναι επίσης Curator και Συνιδρυτής του Ted Med Live Athens, που διοργανώθηκε το 2013 για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Μιχάλης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜSCOMM, εταιρίας ολικής επικοινωνίας. Είναι συν-ιδρυτής της SciCo, και SciCo από πεποίθηση.

... περισσότερα
Παναγιώτης Γιαννιός
Consultant & Senior Project Leader
Ο Πάνος, με διδακτορικό στον τομέα της Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας, ασχολείται με την έρευνα στον κλάδο των Βιοεπιστημών.

Έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής με αντικείμενο τη Βιο-οπτική, ενώ διαθέτει εκπαιδευτική εμπειρία στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην επικοινωνία της επιστήμης και στη διαχείριση έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σήμερα εργάζεται ως ερευνητής στο Τμήμα Κυτταρικής και Αναπτυξιακής Βιολογίας του IRB της Βαρκελώνης, χρηματοδοτούμενος από ερευνητική υποτροφία στα πλαίσια προγράμματος Marie Curie.

... περισσότερα
Σταματίνα Θερμού
Senior Consultant
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στην Ξάνθη ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ανάδειξη και την προστασία του οικισμού της Παλιάς Πόλης και ήταν μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών «Η Γέφυρα».
Από το 2012 μέχρι το 2017 εργάζεται σε εταιρεία παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων και σημείο σταθμός στην καριέρα της αποτελεί η συμμετοχή της σαν μέλος της ομάδας έργου του Μηχανισμού Υποστήριξης Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Εκεί ανακαλύπτει τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της προσωπικότητάς της.
Είναι μέλος της SciCo από τον Ιανουάριο του 2018, παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ambassadors και ανυπομονεί να συμβάλλει στις δράσεις επικοινωνίας της επιστήμης της SciCo με όπλα τις γνώσεις, την εμπειρία, την ενσυναίσθηση και την ομαδικότητα που τη χαρακτηρίζουν!
... περισσότερα
Μαριλενα Ανδρικοπούλου
STEM Educational Program consultant & coordinator
Η Μαριλένα είναι μαθηματικός με εμπειρία στη διδασκαλία και το σχεδιασμό εναλλακτικών σχεδίων μαθήματος τόσο στα Μαθηματικά όσο και στο πεδίο STEM. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια ως καθηγητρια Μαθηματικών, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαιδευτική ρομποτική με τη χρήση Lego EV3 και Arduino. Η Μαριλένα είναι θερμός υποστηρικτής των καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων, όπως το project-based και inquiry-based learning, τις οποίες και εφαρμόζει κατά τη διδασκαλία της. Σήμερα εργάζεται στη SciCo στη θέση του συντονιστή και σύμβουλου των προγραμμάτων "STEMpowering Youth", "Maths in Motion" και "SciTEAM".
... περισσότερα
Ζωή Κούρνια
Η Ζωή Κούρνια είναι Ερευνήτρια Δ’ στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και εργάζεται για την ανακάλυψη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Η πληροφόρηση του κοινού για επιστημονικά θέματα από το χώρο της υγείας είναι από τις πρώτες προτεραιότητές της. Ήταν πρόεδρος της Φαρμακευτικής και Βιοτεχνολογικής Εταιρείας του Γέιλ το 2008 και σήμερα είναι ενεργό μέλος της Αμερικανικής Ένωσης κατά του Καρκίνου όπου δημοσιεύει υλικό για την ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο. Επίσης αρθρογραφεί για την SciCo με σκοπό την προώθηση της επιστήμης στο ευρύ κοινό καθώς και στο μπλογκ της “Life is Chemistry” («Η ζωή είναι χημεία»).

Για το κοινωνικό και ερευνητικό της έργο έχει βραβευθεί με τις υποτροφίες της Αμερικανικής Ένωσης κατά του Καρκίνου, της Αμερικανικής Ένωσης για τον Καρκίνο του εγκεφάλου και του Εθνικού Καρκινικού Κέντρου των ΗΠΑ, ενω τιμήθηκε και με το βραβείο «Καινοτόμος Γυναίκα 2009» του Τεχνολογικού Συμβουλίου του Κονέκτικατ, ΗΠΑ.

... περισσότερα
Μιχάλης Φραγκιαδάκης
Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, αλλά τώρα μένει στην όμορφη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει και Μεταπτυχιακό Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων από το ίδιο πανεπιστημίο. Μετά όμως από την απόκτηση του έκανε στροφή στο θέατρο σπουδάζοντας Υποκριτική στη Δραματική Σχολή “Αρχή”.

Στα πλαίσια των σπουδών του στη Φυσική συμμετείχε στο πείραμα ALICE του CERN, ενώ έχει αρκετές δημοσιεύσεις.

Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές θεατρικές και χοροθεατρικές παραγωγές, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σειρά τηλεοπτικών διαφημίσεων. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα γνωστών ηθοποιών, σκηνοθετών και χορογράφων.

Η συνεργασία με τη SciCo έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Η SciCo του έδωσε τη δυνατότητα να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του αγάπες, την επιστήμη και το θέατρο. Ως ηθοποιός, λοιπόν, έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Υγεία εν Γνώσει» και «Η επιστήμη των Χριστουγέννων», αλλά επιπλέον ασχολείται με το επιστημονικό, δημιουργικό και διαχειριστικό κομμάτι σε διάφορα projects.

... περισσότερα
Γιούλη Κυριαζή
Senior manager & Environmental Science Educator
Η Γιούλη είναι Βιολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Βιολογία.Τo 2018 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη Διδασκαλία της Οικολογίας στην Εκπαίδευση.Είναι μέλος της μη κερδοσκοπικής ομάδας SciCo (Science Communication) ως επιστημονική σύμβουλος σε δράσεις που αφορούν την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Επιπλέον τα τελευταία 8 χρόνια ασχολείται με το σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.Για την υλοποίηση των προγραμμάτων έχει συνεργαστεί με νηπιαγωγεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, μουσεία και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.Η Γιούλη συμμετέχει στη διοργάνωση του Athens Science Festival ως Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης Περιεχομένου.Τον τελευταίο χρόνο απασχολείται και ως σύμβουλος για την διοργάνωση Φεστιβαλ Επιστήμης σε άλλες πόλεις και χώρες όπως τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κύπρο.
... περισσότερα
Ασπασία Δασκαλοπούλου
Science & Data Journalist
H Ασπασία είναι δημοσιογράφος για θέματα επιστημονικά και επιστήμης δεδομένων και δραστήριο μέλος της ομάδας της SciCo. Σπούδασε περιβαλλοντολόγος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έκανε μεταπτυχιακό στην Επιστημονική και Ιατρική Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης των ΗΠΑ. Παρακολούθησε μαθήματα ντοκιμαντέρ στο Harvard University και εργάστηκε στην παραγωγή επιστημονικών ντοκιμαντέρ για το National Geographic Channel και την εκπομπή NOVA του PBS. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, εργάστηκε στην εφημερίδα « Η Καθημερινή», στο γραφείο τύπου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και στην εκπομπή Πρωταγωνιστές του Mega Channel. Το 2017 εξειδικεύτηκε στη δημοσιογραφία δεδομένων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.
... περισσότερα
Νεφέλη Μπόνη-Καζαντζίδου
Content editor and web manager
Η Νεφέλη μεγάλωσε στη Ρόδο, και σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Μοριακή Βιοϊατρική στην Ιατρική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου, και σύντομα θα ξεκινήσει διδακτορικές σπουδές στη Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Εκτός εργαστηρίου, είναι μέλος χορωδίας και θυμάται καμιά φορά να εξασκήσει το πτυχίο του πιάνου και τα γαλλικά. Η συνεργασία της με τη SciCo ξεκίνησε μετά την συμμετοχή της στη “δεύτερη γενιά” του πρόγραμματος των SciCo Ambassadors τον Οκτώβριο του 2016- και της έχει δώσει την ευκαιρία να συνδυάσει τη δημιουργικότητα της με την αγάπη για την επιστήμη και την επικοινωνία της στο ευρύ κοινό!
... περισσότερα
Χριστιάννα Καζάκου
Science Festival Consultant
Η Χριστιάνα Καζάκου είναι μια διεπιστημονική επιμελήτρια, πολιτιστικών παραγωγών και διεπιστημονική καλλιτέχνης που εδρεύει στην Αθήνα και το Λονδίνο και η οποία εξερευνά τη διεπιστημονικότητα με έμφαση στην τέχνη και την επιστήμη.

Η Χριστιάννα αντιλαμβάνεται το ρόλο της ως επιμελήτρια όντας ένα ενεργό μέλος της επιστημονικής κοινότητας που επικοινωνεί έννοιες για το ευρύτερο κοινό. Καθοδηγούμενη από νέες ιδέες, η επιμελητική πρακτική της εξερευνά την επιτελεστικότητα των εκθέσεων με οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα, με την συμμετοχή του κοινού και την αλληλεπίδραση αυτού, το πάντρεμα τέχνης και επιστήμης, ενώ εξερευνά συνεργασίες και εναλλακτικές διαδικασίες ερμηνείας μέσω των νέων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η Χριστιάνα σπούδασε Τέχνη & Επιστήμη (MA) στο Central Saint Martins και έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάριο «Ψηφιακής Επιμέλειας» στο UCL & σεμινάριο «Διάνθησης Εκθέσεων: Καινοτόμες προσεγγίσεις για την επιμέλεια» στον Node Center of Curatorial Studies στο Βερολίνο. Επιπλέον η ακαδημαϊκή της διαδρομή περιλαμβάνει σπουδές πάνω σε Financial Economics (BSc), σε Arts Management (MA) και στην Δημιουργική Γραφή & Πρακτική Δημοσιογραφία (DIP) στο Goldsmiths.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την έρευνα και τη δημιουργία, τα ταξίδια και την εξερεύνηση νέων πολιτιστικών προορισμών.

... περισσότερα
Τζουλιάννα Φωτοπούλου
Η Τζουλιάννα είναι science communicator, δημοσιογράφος για επιστημονικά και ιατρικά θέματα και μέλος της SciCo από το 2014. Κατέχει πτυχίο Βιολογίας και μεταπτυχιακά στην Γενετική και την Επικοινωνία της Επιστήμης. Έχει συμμετάσχει στην παραγωγή και παρουσίαση βραβευμένων ραδιοφωνικών προγραμμάτων, έχει γράψει και μεταφράσει άρθρα σε περιοδικά και ιστοσελίδες, όπως τα Focus Magazine και British Medical Journal, και έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές ντοκιμαντέρ και ταινιών του BBC, του Royal Institution of Great Britain, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολλών άλλων. Επιπλέον, έχει εργαστεί σε διάφορα προγράμματα άμεσης επιστημονικής επικοινωνίας στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων φεστιβάλ επιστήμης και άλλων εκδηλώσεων. Το 2011 ήταν υπεύθυνη για το SciCast, ένα διαγωνισμό ταινιών επιστημονικών θεμάτων για σχολεία και νέους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη SciCo συμμετέχει στην οργανωτική ομάδα του Athens Science Festival και Thessaloniki Science Festival.
... περισσότερα
Mariya Fatakdawala
Founder & President/ SciCo USA
Η Mariya Fatakdawala είναι συνιδρύτρια και πρόεδρος της SciCo USA. Σπουδάζει Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Texas στο Austin. Επαγγελματικά, την ενδιαφέρει η ιατρική, ενώ πάθος της αποτελεί και η διδασκαλία. Είναι προπτυχιακή βοηθός καθηγητή για μαθήματα φυσικών επιστημών στο πανεπιστήμιο και μέντορας στο εργαστήριο ερευνών. Με αφορμή το ενδιαφέρον της για την ιατρική και την υποστήριξη περιθωριοποιημένων πληθυσμών, ξεκίνησε να εργάζεται εθελοντικά ως εκπαιδεύτρια ιππασίας για παιδιά με φυσικές και αναπτυξιακές αναπηρίες. Η Mariya και η ομάδα της στις ΗΠΑ υποστηρίζουν την προσπάθεια της SciCo για διάδοση της επιστήμης σε μη προνομοιούχους μαθητές στο Austin, Texas και στόχος τους είναι η εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών σε όλη την επικράτεια.
... περισσότερα
Niti Sawant
Founder & Vice-President/ SciCo USA
Η Niti Sawant είναι συνιδρύτρια και αντιπρόεδρος της SciCo USA. Σπουδάζει Χημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin των ΗΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε οργανισμούς όπως το "Women in Engineering", το "UTeach", το "Student Engineers Educating Kids (SEEK)" και φυσικά στη "SciCo USA", ως μέντορας και εκπαιδεύτρια μαθητών όλων των ηλικιών. Παράλληλα με τις σπουδές της, εμπλέκεται σε σχολικά προγράμματα με την "SciCo USA" και το "UTeach". Ωστόσο το πάθος της για τη διδασκαλία και την ενθάρρυνση μαθητών άρχισε πολύ πριν τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο. Η Niti, η οποία προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών, πιστεύει ότι κάθε παιδί αξίζει μια εξαιρετική εκπαίδευση.
... περισσότερα