ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
CO-FOUNDER & GENERAL MANAGER

Ο Θοδωρής είναι γενετιστής, science engager, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker. Από το 2021 ανήκει πλέον στη μεγάλη οικογένεια των εξερευνητών του National Geographic. Σπούδασε βιολογία κι έχει διδακτορικό στη γενετική από το King’s College London ενώ η μεταδιδακτορική του έρευνα ήταν πάνω στον κληρονομικό καρκίνο. Μετεκπαιδεύτηκε στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Πανεπιστήμιο Stanford και στον τομέα της ηγεσίας στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Είναι ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της SciCo. Ο στόχος του είναι να συνδέσει ανθρώπους μεταξύ τους, δημιουργώντας ευκαιρίες για το απλό κοινό να έρθει σε επαφή με την επιστήμη, επιβεβαιώνοντας συνεχώς την σημασία που έχει στην καθημερινότητά μας.

Είναι συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, Patras, Thessaly και Mediterranean Science Festivals, του πρώτου φεστιβάλ τεχνολογίας “Mind the Lab” στα μετρό Ευρωπαϊκών πόλεων, του εκπαιδευτικού προγράμματος “STEMpowering Youth - Generation Next”, του διαδικτυακού παιχνιδιού Celebrity Science και του ΜΚΟ “Green Project”. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρίας “Theta Communications” η οποία εξειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι ο πρώτος Έλληνας “Fellow” του οργανισμού Ashoka. Έχει λάβει το British Council UK Alumni Social Impact Award (2017), το Newcastle University Alumni Impact Award (2019) και το Ecsite Marianno Gago Award (2019). Είναι επίσης μέλος του Explorers Club της  Νέας Υόρκης.

Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 92 χώρες, σε 6 ηπείρους.