ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
CO-FOUNDER & GENERAL MANAGER

Ο Θοδωρής είναι science engager, κοινωνικός επιχειρηματίας και public speaker. Είναι Πρόεδρος και συνιδρυτής της κοινωνικής επιχείρησης “SciCo”, η οποία έχει στόχο την προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό. Είναι συνιδρυτής των Athens, Thessaloniki, Patras, Thessaly και Mediterranean Science Festivals, του πρώτου φεστιβάλ τεχνολογίας “Mind the Lab” στα μετρό Ευρωπαϊκών πόλεων, του εκπαιδευτικού προγράμματος “STEMpowering Youth - Generation Next”, του διαδικτυακού παιχνιδιού Celebrity Science και του ΜΚΟ “Green Project”. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρίας “Theta Communications” η οποία εξειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Σπούδασε Βιολογία και έχει διδακτορικό στη Γενετική από το Kings College London ενώ το μεταδιδακτορικό του είναι στη μοριακή γενετική του κληρονομικού καρκίνου. Έχει μετεκπαιδευθεί στους τομείς της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της ηγεσίας από τα Πανεπιστήμια του Stanford (2016) και Columbia (2019) αντίστοιχα.

Από το 2013 έως το 2017 διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση. Επίσης είναι κεντρικός παρουσιαστής του TEDxAthens (2011-2015), του TEDxLimassol (2014, 2015) και του TEDxPatras (2016- 2019).

Είναι ο πρώτος Έλληνας “Fellow” του οργανισμού Ashoka. Έχει λάβει το British Council UK Alumni Social Impact Award (2017), το Newcastle University Alumni Impact Award (2019) και το Ecsite Marianno Gago Award (2019). Είναι επίσης μέλος του Explorers Club της  Νέας Υόρκης.

Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 92 χώρες, σε 6 ηπείρους.