Το Mind the Lab φέρνει την επιστήμη στο δρόμο σου…Ξεκινάμε από την Ελλάδα και ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο!

Το Mind the Lab, μια καινοτόμος πρωτοβουλία στο χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης που στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος του γενικού κοινού για την επιστήμη και την τεχνολογία, ιδρύθηκε από την SciCo το 2016.

Για πρώτη φορά, το Mind the Lab πραγματοποιήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2017, σε 8 σταθμούς του μετρό της Αθήνας και προσέλκυσε περισσότερους από 10.000 επιβάτες (1 στους 10 επιβάτες αλληλεπίδρασε με τα εκθέματα και τα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν). Στη δράση αυτή συμμετείχαν επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές από περισσότερα από 20 ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

Το 2018, το Mind the Lab θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να συναντήσουν την επιστήμη στο δρόμο τους!

Ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της SciCo, γράφει στο "Public Understanding of Science BLOG" για το όραμα του Mind the Lab και το στόχο του να φέρει το γενικό κοινό πιο κοντά στην επιστήμη και την τεχνολογία!

Διαβάστε το blog post του Theo και επισκεφτείτε το website του Mind the Lab για να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή.