Ετοιμαστείτε…Το πρώτο Thessaly Science Festival ξεκινά!

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γιορτάζει 30 χρόνια δημιουργίας φέρνοντας στη κεντρική Ελλάδα μια μεγάλη γιορτή Επιστήμης & Καινοτομίας.

11-12-13 Οκτωβρίου 2018, Μύλος του Παππά

Το Thessaly Science Festival ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά φέτος στη Λάρισα και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε ένα αξέχαστο τριήμερο ταξίδι στο κόσμο της επιστήμης και της καινοτομίας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επεδίωξε και κατάφερε να φέρει το πολιτιστικό αυτό γεγονός στην κεντρική Ελλάδα γιορτάζοντας ταυτόχρονα την επέτειο της δημιουργίας του. Το Thessaly Science Festival φιλοδοξεί να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία. Για τρεις ημέρες, οι κάτοικοι και τα σχολεία της περιοχής θα εξερευνήσουν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικές και καινοτόμες δραστηριότητες, ενώ την ίδια στιγμή, ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες, θα εξηγήσουν στους επισκέπτες του φεστιβάλ, πώς η επιστήμη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινότητα όλων μας, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημαντική συμβολή του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και τους πολίτες.

Βασικός στόχος όλων των δράσεων είναι να κάνουν το θεατή μέρος της επιστήμης και της καινοτομίας με απώτερο σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Οι επισκέπτες του Thessaly Science Festival θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τη φαντασία, και τις γνώσεις τους παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε μια σειρά από καινοτόμες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, με κεντρικό άξονα την επιστήμη και την εφαρμογή της στην καθημερινή ζωή.

Ανακαλύψτε έναν καινούργιο συναρπαστικό κόσμο!

 Φανταζόσασταν ποτέ ότι η ιατρική καθώς και διαφορετικές ασθένειες όπως για παράδειγμα η φυματίωση, έχουν αφήσει το στίγμα τους στο τραγούδι, τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό σε Ελλάδα και εξωτερικό για περισσότερους από τρεις αιώνες; Γνωρίζατε πώς συνδυάζεται η τέχνη με την επιστήμη με στόχο τη δημιουργία κοσμημάτων με έμπνευση από τον μικρόκοσμο της βιολογίας; Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ρόλο παίζουν στην κατασκευή ενός κτηρίου τα στοιχεία του κοντινού σε αυτό περιβάλλοντος; Ανακαλύψτε  στο Τhessaly Science Festival τις απαντήσεις για τα παραπάνω καθώς και για πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα, μέσα από ένα δημιουργικό και καινοτόμο φεστιβάλ, πλαισιωμένο με ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, εντυπωσιακά πειράματα, διαδραστικά δρώμενα, προβολές, εκπαιδευτικά εργαστήρια και επιμορφωτικά παιχνίδια με κεντρικό άξονα την επιστήμη.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν, 25 διαδραστικά δρώμενα, 15 εργαστήρια για παιδιά, 5 workshop για ενήλικες, 15 ομιλίες, 2 διαγωνισμοί και πολλά ακόμα πρωινά και απογευματινά καλλιτεχνικά δρώμενα για όλες τις ηλικίες. Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγουν δύο κορυφαίοι ομιλητές: ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθώς και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες αρχιτέκτονες, κ. Θεοφάνης Μπομπότης.

Το Thessaly Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Σας περιμένουμε στις 11-12-13 Οκτωβρίου 2018, στο Μύλο του Παππά για να γνωρίσετε ένα συναρπαστικό φεστιβάλ επιστήμης και καινοτομίας γεμάτο από δημιουργία, τέχνη και πολλές ακόμα μοναδικές εκπλήξεις!