Το «Roots and Shoots» για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Η ομάδα Roots & Shoots Greece του Ινστιτούτου της Dr. Jane Goodall  σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo «Επιστήμη – Επικοινωνία» διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σεμινάριο γνωριμίας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Roots & Shoots.

To Roots & Shoots («Ρίζες και Βλαστοί») είναι μία διεθνής κοινότητα, όπου παιδιά και νέοι αναλαμβάνουν διάφορες δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τα απαραίτητα εργαλεία σε παιδιά και νέους κάθε ηλικίας ώστε να βρουν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία τους. Το πρόγραμμα βοηθά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και των νέων και στην ευαισθητοποίηση τους γύρω από κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Συνίσταται από χιλιάδες νέους και παιδιά ανά τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από τη ζωή της Jane Goodall , ώστε να κάνουν τον πλανήτη μας καλύτερο!

Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα Roots & Shoots έχει εφαρμοστεί σε πολλά σχολεία ανά τον κόσμο, σε πάνω από 130 χώρες και έχει περισσότερα από 150.000 ενεργές ομάδες. Στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος μπορεί κανείς να βρει την βάση δεδομένων με όλες τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και να αποκτήσετε μία ιδέα για το τι είδους πρότζεκτ μπορεί να κάνετε https://www.rootsandshoots.org/ .

Στόχος της ομάδας Roots & Shoots Greece είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα από παιδιά και νέους κάθε ηλικίας. Με αυτό το όραμα, ξεκινάμε μία σειρά σεμιναρίων ώστε να αποκτήσουν οι εκπαιδευτικοί όλες τις απαραίτητες δεξιότητες με σκοπό να μπορέσουν εύκολα να δημιουργήσουν δικές τους ομάδες και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στα σχολεία ή σε άλλες κοινότητες νέων.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

11.00 – 13.00

Κηφισίας 210, Χαλάνδρι

Χάρτης: https://scico.gr/contact-2/

Είσοδος ελεύθερη - απαραίτητη η δήλωση Συμμετοχής στο: info@scico.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: rsgreece@janegoodall.org

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.

Ακολουθείστε μας στο στα SocialMedia:

Facebook: Roots&ShootsGreece       Twitter: @rsGreece