Το Athens Science Festival στην έκθεση επιτευγμάτων του art@CMS

Το CERN και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα art@CMS αναδεικνύουν το Athens Science Festival ως ένα από τα highlights των προγραμμάτων που διεξήγαγαν την τριετία 2012- 2015. Στο σχετικό έντυπο αναφέρονται όλες οι δράσεις του art@CMS σε 12 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική και Αμερική. Από αυτές, οκτώ δράσεις ξεχωρίζουν και παρουσιάζονται λεπτομερώς. Μια από αυτές αφορά την συμμετοχή του art@CMS στην έκθεση επιστήμης και τέχνης του Athens Science Festival!

Με περισσότερους από 33.000 επισκέπτες, το Athens Science Festival 2015 καλωσόρισε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CERN για το CMS. To CMS είναι ένας ανιχνευτής σωματιδίων στο CERN, κομμάτι του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC). Έχει συμμετάσχει στην αναζήτηση του σωματιδίου του Χιγκς (Higgs boson), ενώ ερευνά ένα μεγάλο φάσμα της φυσικής, όπως οι πολλαπλές διαστάσεις και η σκοτεινή ύλη.

Στο φεστιβάλ τον Μάρτιο του 2015 έγιναν καθημερινά εργαστήρια για μαθητές και ευρύ κοινό και μια εκτεταμένη έκθεση τέχνης για το έργο του CMS. Από τα πιο αγαπητά εκθέματα, ήταν τα τέσσερα υφασμάτινα έργα στον πλαϊνό τοίχο «Παλαιών Φούρνων» της Τεχνόπολης, όπου φωτογραφίες του ανιχνευτή μπερδεύονταν με φωτογραφίες λουλουδιών, δημιουργώντας μια έξυπνη, υψηλής αισθητικής οφθαλμαπάτη.

ASF Photos (2091) IMG_5885