Η SCICO ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ROOTS AND SHOOTS ΤΗΣ Dr JANE GOODALL ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η SciCo ανέλαβε την εκπροσώπηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Roots and Shoots του Ινστιντούτου της Dr Jane Goodall στην Ελλάδα  με στόχο να προάγει τη ζωή και το έργο της Δρ Jane Goodall και να αναπτύξει την κοινότητα των μελών του Roots and Shoots στην χώρα μας.

Η βάση του προγράμματος Roots and Shoots έγκειται στην μάθηση μέσω της κοινωνικής προσφοράς, μέσω της οποίας νέοι και νέες γίνονται ενεργοί πολίτες βοηθώντας στην επίλυση προβλημάτων της τοπική τους κοινότητας.

Tο πρόγραμμα υλοποιείται σε πάνω από 100 χώρες και έχει πάνω από 1. 000.000 ενεργά μέλη. Βασικός σκοπός του είναι να προωθήσει τη συμπόνια προς όλα τα ζωντανά πλάσματα, να προάγει την κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών και πεποιθήσεων και να εμπνεύσει κάθε άτομο να αναλάβει δράση για να κάνει τον κόσμο καλύτερο μέρος για τα ζώα, τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

To 2016 η Άννα Κατωγυρίτη, η πρώτη ελληνιδα κτηνίατρος που συνεργάστηκε στενά με την Δρ Jane Goodall, ίδρυσε το επίσημο γραφείο του προγράμματος στην Ελλάδα με την επωνυμία Roots and Shoots Greece. Με δική της πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκαν 2 επιτυχημένες περιοδίες (2016 και 2018) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Aπό τον Ιανουάριο του 2023 την επίσημη εκπροσώπηση του προγράμματος Roots and Shoots στην Ελλάδα ανέλαβε η SciCo

Η αρχή δεν άργησε να γίνει. Μέλη της ομάδας των SciCo Ambassadors έχουν ήδη αναλάβει δράση! Πιο συγκεκριμένα:

Θα μας παρουσιάσουν στο Athens Science Festival διαδραστικά εκθέματα και παιχνίδια ευαισθητοποίησης σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το πως συνδέεται με τις διατροφικές μας συνήθειες. Τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας η vegan διατροφή, το food waste management και η λογική farm to table.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης για την Πάρνηθα στα social media της SciCo με moto #partetavouna.

 

Σημείωμα από την ομάδα των ambassadors:

“Άλλο ένα καλοκαίρι έκλεισε και δυστυχώς μετράμε ακόμα τις πληγές που άφησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στη χώρα μας... Ξεκινάμε το φθινόπωρο προσπαθώντας να αφήσουμε πίσω τα άσχημα συναισθήματα που μας δημιούργησαν οι εικόνες αυτές αλλά σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να ξεχάσουμε την οικολογική καταστροφή στη Ρόδο..στη Δαδιά..στην Πάρνηθα… σε τόσα άλλα μέρη.

Με έναυσμα τα πρόσφατα γεγονότα και με αφορμή τις βόλτες που δε θα κάνουμε φέτος στα καμένα πια κομμάτια της Πάρνηθας, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τον επόμενο μήνα σε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης για το βουνό και συγκεκριμένα για τον Εθνικό Δρυμό που σκεπάζει την πρωτεύουσα.

Η ενημέρωση για την Πάρνηθα ελπίζουμε να γίνει αφορμή να γνωρίσουμε την έννοια του "βουνού", να μάθουμε να παρατηρούμε και να αλληλοεπιδρούμε με το φυσικό πλούτο γύρω μας και βέβαια να ευαισθητοποιηθούμε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε κάθε γωνιά της χώρας μας, που κάθε χρόνο απειλείται. Η συνέχεια στα social media.”

Εάν επιθυμείς και εσύ να γίνεις μέλος της κοινότητας του Roots and Shoots θα πρέπει να εντοπίσεις ένα πρόβλημα που θέλεις να αντιμετωπίσεις στην περιοχή σου, μέσω του Roots & Shoots 4-Step Formula. Στη συνέχεια, αναλαμβάνεις δράση!  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με την ομάδας μας μέσω email: kyriazi@scico.gr και ακολούθησέ μας στην σελίδα μας στο Facebook.