Η SciCo βραβεύτηκε από τη The Hellenic Initiative (THI) με τα Venture Impact Awards (VIA)

 

Η The Hellenic Initiative (THI) υποστηρίζει με τα Venture Impact Awards (VIA) ταλαντούχες και καινοτόμες ομάδες της Ελλάδας, βοηθώντας τις να δημιουργήσουν και να διεξάγουν έργα βιώσιμα που στοχεύουν σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι νικητές των βραβείων για το 2021 ανακοινώθηκαν, μέσω ενός διαδικτυακού event, στις 13 Δεκεμβρίου. Η SciCo - Science Communication είναι πολύ ευγνώμων που αποτέλεσε μία εκ των τεσσάρων συμμετεχουσών ομάδων που βραβεύτηκαν με $25.000 η καθεμία. Συνολικά, 18 υποψηφιότητες βραβεύτηκαν με το ποσό των $285.000.

Η SciCo επιμένει εμφατικά στην αποστολή της: να ενδυναμώνει τους πολίτες και την κοινωνία στο σύνολό της, μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας. Πάντα αποφασισμένη να καταπολεμήσει τον επιστημονικό αναλφαβητισμό, αναβαθμίζοντας τις αξίες, τις γνώσεις και τη νοοτροπία της νεολαίας, η ομάδα μας έχει εκτελέσει περισσότερα από 200 έργα τα τελευταία 8 χρόνια, επηρεάζοντας περισσότερους από 300.000 ανθρώπους στην Ελλάδα και όχι μόνο. Το βασικό συστατικό της ομάδας μας που την ξεχωρίζει είναι -ακριβώς- η “ανομοιογενής της σύσταση”. Συνδυάζει την επιστήμη με τον ανθρωπισμό, την ψηφιακή αναβάθμιση, την εκπαίδευση STEM, την περιβαλλοντική συνείδηση και την επικοινωνία της επιστήμης, ενώνοντας ιδέες και ανθρώπους.