Η ώρα του τελικού του Falling Walls Lab Greece στην Αθήνα

 

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, ο Πύργος των Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα γεμίσει με καινοτόμες ιδέες ικανές να γκρεμίσουν τείχη, στον τελικό του Falling Walls Lab Greece. Στην εκδήλωση που θα είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, οι διαγωνιζόμενοι θα μοιραστούν μαζί μας ερευνητικά σχέδια, επιχειρηματικές ιδέες και κοινωνικές πρωτοβουλίες προτείνοντας λύσεις για μερικές από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις της εποχής μας, μέσα σε μόλις 3 λεπτά!

Στη συνέχεια, η κριτική επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, και προσωπικότητες από τον χώρο του επιχειρείν, θα επιλέξει ποιος θα είναι ο Έλληνας ή η Ελληνίδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Falling Walls Lab Finale στις 7 Νοεμβρίου 2022 στο Βερολίνο.

Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μιχάλης Δρίτσας.

Σε απευθείας σύνδεση με το Βερολίνο, η Lara Elena Kadegge, Senior Project Manager του Falling Walls Lab στη Γερμανία, θα μιλήσει για την ιστορία του θεσμού ενώ στην σκηνή του τελικού στην Αθήνα, η Κική Αντωνιάδου, Precision Oncology Scientific Lead SERCE & Greece, από την Novartis, θα παρουσιάσει τις τάσεις γύρω από την «Ιατρική Ακριβείας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά.
Παρουσίαση: Τίμος Κουρεμένος, Δημοσιογράφος

Λίγα λόγια για το Falling Walls Lab:

Το Falling Walls Lab είναι ένα διεθνές φόρουμ για τη νέα γενιά καινοτόμων, πρωτοπόρων, δημιουργών και οραματιστών. Στόχος του είναι η σύνδεση νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών από όλους τους τομείς σε μια πλατφόρμα παγκόσμιου επιπέδου που τους βοηθά να προωθήσουν τις καινοτομίες τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους, χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο και μια βιώσιμη κοινότητα.

Διοργανώνεται από το Falling Walls Foundation και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, τη Γερουσία του Βερολίνου και την Google. Υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

 

Ακολουθήστε την εκδήλωση που έχουμε δημιουργήσει στο Facebook και σας περιμένουμε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος να δούμε μαζί ιδέες ικανές να «γκρεμίσουν τείχη»!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του FWL Greece:

https://falling-walls-greece.com/

 

#FWLGreece

Ακολουθήστε μας στις σελίδες του Falling Walls Lab Greece στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Twitter: @FWLGreece https://twitter.com/FWLGreece

Instagram: @fwlgreece https://www.instagram.com/fwlgreece/

Facebook: Falling Walls Lab Greece https://www.facebook.com/FWLGreece

 

Διοργάνωση

                   

Με την υποστήριξη

 

Υπό την Αιγίδα

Executive Χορηγός