Υγεία εν Γνώσει

ΤΟ “ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ” ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ. 

Με τη δράση “Υγεία Εν Γνώση”, νέοι επιστήμονες της SciCo επισκέφθηκαν έναν μεγάλο αριθμό σχολείων και ενημέρωσαν παιδιά ηλικίας 10 - 14 ετών για την αξία της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής άσκησης

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μία εκπαιδευτική θεατρική παράσταση και έναν ψηφιακό ιστότοπο ενημέρωσης. Στην παράσταση το ανθρώπινο σώμα, οι ουσίες του οργανισμού και τα συστατικά των τροφίμων ζωντάνεψαν στην σκηνή, και οι μαθητές γνώρισαν τον κ. Πεψίνη, μια πρωτεΐνη σε ρόλο αστυφύλακα στον οργανισμό της Αννούλας, που ανέκρινε το καλό Ακόρεστο Λίπος και το κακό Κορεσμένο, τον Υδατάνθρακα και την Πρωτεΐνη ενώ στην αρτηρία του Μπάμπη παλεύουν η καλή και η κακή Χοληστερίνη για το ποια θα υπερισχύσει. 

Διανθισμένη με μπόλικη δόση χιούμορ, η δράση στόχευε στην ενημέρωση, με έναν ευχάριστο τρόπο, σχετικά με τις αξίες της ισορροπημένης διατροφής και με τις κακές διατροφικές συνήθειες, που ξεκινούν από την πρώιμη παιδική ηλικία και μας ακολουθούν ως την ενήλικη ζωή.

Στον ψηφιακό ιστότοπο, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούσαν να παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά σεμινάρια (webinars) με τη διατροφολόγο της SciCo, ενώ τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και να πάρουν μέρος σε έναν μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους. 

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας. Εκτός της Αττικής, ταξίδεψε και σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Λάρισας. 


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υγεία Εν Γνώση αποτελεί πρωτοβουλία της SciCo και υποστηρίχθηκε και συνδιοργανώθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία απέσπασε βραβείο για το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 

Τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ινστιτούτου Νεολαίας και του British Council.