Διαδραστικό Escape Room

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ - ESCAPE ROOM
USA-GREECE: 200 YEARS OF INNOVATION

Έχοντας ήδη μεγάλη εμπειρία στην δημιουργία Escape Room, η SciCo δημιούργησε ένα διαδραστικό δωμάτιο απόδρασης με τίτλο «USA-Greece: 200 Years of Innovation», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Oι επισκέπτες κλήθηκαν να περιηγηθούν μέσα από 4 διαφορετικούς χώρους, ο καθένας από τους οποίους αντιπροσώπευε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. Στόχος των επισκεπτών ήταν να να εξερευνήσουν την κοινή επιστημονική ιστορία Η.Π.Α και Ελλάδας και να «αποδράσουν», χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους.

Από τον Samuel Gridley Howe μέχρι την Βασιλική Καλογερά, και από την Eleanor Josephine Macdonald έως τον Γιώργο Παπανικολάου, οι επισκέπτες, γνώρισαν καλύτερα σημαίνουσες προσωπικότητες που συνέβαλαν στην επιστημονική πρόοδο των δύο χωρών τα τελευταία 200 χρόνια, ενώ είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για μερικές από τις σημαντικότερες ιστορικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, μέσα από γρίφους και παζλ.

Το «Escape Room» φιλοξενήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων από 19 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021. Στην εκδήλωση έναρξης, που συντόνισε ο γενικός διευθυντής και ιδρυτής του οργανισμού SciCo (Science Communication), Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρέσβης των Η.Π.Α στην Αθήνα, κύριος Geoffrey R. Pyatt, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, και ο δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία, Ζέττα Μακρή, η πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) κυρία Αλεξία Έβερτ, καθώς και πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χρηματοδότησε αυτήν την προσπάθεια, στο πλαίσιο των δράσεων: «ΗΠΑ-Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας», ενώ η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των δράσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».