Πράσινοι Πράκτορες

Η SciCo σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση εφαρμόζει σε σχολεία της Αττικής, ένα συναρπαστικό πρόγραμμα αειφόρου εκπαίδευσης με θέμα την ενέργεια.

Οι Πράσινοι Πράκτορες είναι μια ομάδα «μυστικών κατασκόπων», από 12 μέχρι 14 χρονών, που στόχο έχουν να κατανοήσουν της επιστήμη πίσω από το πρόγραμμα, να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας στο σχολείο τους και να μεταδώσουν το μήνυμα στην κοινότητα τους.

Το πρόγραμμα αφορά τη δημιουργία ενός υψηλής ποιότητας, διαδραστικού, ψυχαγωγικού και ομαδοσυνεργατικού εκπαιδευτικού προγράμματος για την Αειφόρο Ανάπτυξη και συνδέει την καθημερινή ζωή (χρήση της ενέργειας από τον άνθρωπο και ανθρακικό αποτύπωμα) με παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου και η παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Το πρόγραμμα εκπροσώπησε την Ελλάδα στους πυλώνες της Εκπαίδευσης και του Περιβάλλοντος στο παγκόσμιο φοιτητικό συνέδριο Clinton Global Initiative University (www.cgiu.org) στο Saint Louis τον Απρίλιο του 2013 με την επωνυμία «The Green Agents Mission» με την στήριξη του Angelopoulos Fellowship 2013.

Posted on:

Μάιος 16, 2020

Share this: