ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ:
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΌΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ

Το «Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας» είναι μια πρωτοβουλία για τους/τις κατοίκους του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης - Αγ. Άννας, που έχει ως στόχο να τους/τις στηρίξει, κατά την κρίσιμη περίοδο ανασυγκρότησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου τους, μετά την πυρκαγιά του 2021.  Εστιάζει σε τρεις τομείς: τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων, την ενίσχυση της οικονομικής ζωής και την εκπαίδευση των νέων της περιοχής και παρέχει δωρεάν προγράμματα για όλους: άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Η SciCo σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολεία της Βόρειας Εύβοιας, από τον Οκτώβριο του 2022 πραγματοποιεί Εργαστήρια Επιστημών για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου της περιοχής. Μέσα από δραστηριότητες της STEM εκπαίδευσης, οι μαθητές/τριες έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των θετικών επιστημών με βιωματικό τρόπο και ανακαλύπτουν νέους, ευχάριστους τρόπους εκμάθησης αναπτύσσοντας παράλληλα κοινωνικές, ψηφιακές, υπολογιστικές και άλλες δεξιότητες.

Το Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε και λειτουργεί από την ActionAid με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ. Τα προγράμματά του υλοποιούνται σε συνεργασία με τους οργανισμούς  ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής ΥγείαςΝέα Γεωργία Νέα Γενιά και Science Communication (SciCo).