Βραβεία Επικοινωνίας της Επιστήμης

ΤΑ ΕΠΙ² , Η ΑΛΛΙΩΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ  ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

Τα βραβεία ΕΠΙ² θεσπίστηκαν και απονεμήθηκαν για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Athens Science Festival. Έκτοτε την εκδήλωση απονομής έχουν φιλοξενήσει και άλλες διοργανώσεις, όπως η Βραδιά του Ερευνητή 2019. 

Τα βραβεία που δίνονται σχετίζονταν με τις εξής κατηγορίες: Γραπτά κείμενα, Video, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Ιστότοποι/Ιστολόγια, Έργα Εικαστικών/Παραστατικών Τεχνών, Δράσεις/Καμπάνιες Ευαισθητοποίησης και  Δράσεις Σχολείων. Παράλληλα απονέμεται και το βραβείο συνολικής παρουσίας και συμβολής στην επικοινωνία της επιστήμης, σε ένα πρόσωπο, μία ομάδα ή έναν φορέα που έχει συμβάλλει επί σειρά ετών και με ποικίλους τρόπους στην προώθηση της επικοινωνίας της επιστήμης στη χώρα μας.

Δικαίωμα υποψηφιότητας στα βραβεία έχουν εκπρόσωποι από κάποιον επιστημονικό ή ερευνητικό φορέα, εκπαιδευτικό ίδρυμα, ΜΚΟ ή επιχείρηση. Γίνονται δεκτές όμως και ατομικές υποψηφιότητες, με δράσεις που αναδεικνύουν τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.