Φεστιβάλ

H SciCo διοργανώνει φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας προσκαλώντας το κοινό να ανακαλύψει την επιστήμη στην καθημερινή του ζωή με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Στα φεστιβάλ αυτά, ο καθένας - ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος - έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει, να αλληλεπιδράσει και να γνωρίσει τις επιστήμες που τον περιβάλλουν.

Το πρόγραμμα των φεστιβάλ είναι εμπλουτισμένο, μεταξύ άλλων, με διαδραστικά εκθέματα, εντυπωσιακά πειράματα, βιωματικά εργαστήρια, παραστάσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα, εκθέματα τέχνης, προβολές, ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, επιμορφωτικά παιχνίδια, μοριακά κοκτέιλ και μουσική.

Το Athens Science Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2014 και πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το 2015, τον δεύτερο μόλις χρόνο λειτουργίας του, προσέλκυσε περισσότερους από 33.000 επισκέπτες - ανάμεσα τους 8.000 μαθητές - που ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Το Thessaloniki Science Festival έτρεξε για πρώτη φορά το 2015 στo Περίπτερο 8 της «ΔΕΘ-HELEXPO» και στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE», και το Mediterranean Science Festival θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβρη 2015 στην Λεμεσό, Κύπρο.