Η SciCo προκρίθηκε στο Ashoka Impact!

Ο οργανισμός Ashoka υλοποιεί για πρώτη φορά το πρόγραμμα Impact στην Ελλάδα. Ο μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ashoka εδώ και 35 χρόνια προπορεύεται στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικών επιχειρηματιών - ανδρών και γυναικών που εφαρμόζουν στην πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους, για τη συστημική επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Έχοντας υποστηρίξει μέσω του προγράμματος Impact πάνω από 102 πρωτοβουλίες στην Ευρώπη, ο οργανισμός Ashoka στόχο έχει να εντοπίσει τις περισσότερο υποσχόμενες πρωτοβουλίες κοινωνικού σκοπού στην Ελλάδα, να τις βοηθήσει σε οργανωτικό επίπεδο και να τις υποστηρίξει να αναπτυχθούν, έτσι ώστε να πολλαπλασιάσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων ήταν μεταξύ άλλων ο καινοτόμος τους χαρακτήρας, ο θετικός τους κοινωνικός αντίκτυπος και η δυναμική τους. Οι οργανισμοί που επιλέχθηκαν είναι η SciCo, τα Μονοπάτια της Ελλάδας, το Άλμα, το Bloode, το Ανακυκλώνω στην Πηγή, το Σαραντάπορο και το StartUp Boat.